image/svg+xml
image/svg+xml

Bölüm Tanıtım


Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı'nda lisans düzeyinde eğitimine başlamıştır. İkinci Öğretim ve Uzaktan Eğitim programlarının da mevcut olduğu bölümümüz ilk mezunlarını 2015 yılında vermiştir. 

Eski Türk Dili, Yeni Türk Dili, Türk Halk Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı ve Yeni Türk Edebiyatı sahalarında öğrencilerine yeterli bilgi ve donanımı sağlamak, Osmanlı Türkçesi ve Türk lehçelerine ait alfabeleri okuma-yazma becerisi kazandırmak, Türk kültürünü, edebiyatını ve şahsiyetlerini ulusal ve uluslararası düzeyde akademik çalışmalar ile temsil etmek, işbirliği içinde çalışan, kendisine verilen görev ve sorumlulukları hakkıyla yerine getiren bireyler yetiştirmek bölümümüzün en önemli amaçlarındandır.

Bölümümüz yukarıda sıralanan eğitim süreci ve hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi doğrultusunda deneyimli akademik personeliyle eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Bölümümüzün Eğitim Faaliyetlerini Yürüttüğü Edebiyat Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Derslikleri Binası ve Edebiyat Fakültesi İdari Binası :