“Polonya’da Kıbrıs Türk Edebiyatı Çalışmaları” Etkinliği Düzenlendi

Bartın Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nün ortaklaşa düzenlediği ve Krakow Jagielloński Üniversitesi (Polonya), Doğu Dilleri Enstitüsü, Türkoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Grażyna Zając’ın konuşmacı olarak katıldığı "Polonya'da Kıbrıs Türk Edebiyatı Çalışmaları" etkinliği 17 Mayıs 2023 günü Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Grażyna Zając etkinlikte öncelikle Türkoloji’ye, sonrasındaysa Kıbrıs Türk Edebiyatı’na ilgisinin nasıl oluştuğunu anlattı. Zając, ardından ülkesinde verdiği “Kıbrıs Türk Edebiyatı” dersinin içeriğinden ve bu alanla ilgili yaptığı yayınlardan, faaliyetlerden bahsetti.

Etkinliğin video kaydına https://youtu.be/PnKvvOcwmlo adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Çocuk Kitaplarının Ortaya Çıkış Yolculuğu

• Şiiri Geliştirmek